5.00 / 1 oy

sellers.json dosyası nedir ve ne amaçla kullanılır?

ads.txt dosyası nedir ve ne amaçla kullanılır? yazısında bahsettiğim gibi dijital reklam ağlarında reklamları yayınlayan platformların (internet siteleri gibi) hangi reklam kuruluşlarına reklam yönetim yetkisi verdiklerini ads.txt dosyasda paylaşmaktadırlar.

sellers.json dosyası da yine dijital reklam ağlarındaki opaklığı artırmak amacıyla geliştirilmiş ve her bir seller'a ait (birden fazla domain olabilir) tüzel kişiliğe ait bilgiler ile satıcı türünü (seller_type) reklamverenler ile paylaşmanızı sağlamayı amaçlar. Bu sayede teorik olarak reklamverenler, dijital yayıncılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir (domain dolandırıcılıklarının önüne geçilebilir) ve artan güven duygusu ile yayıncılar da daha fazla reklam alabilir.

sellers.json dosyası henüz yeni geliştirilmiş bir standart olmakla birlikte kullanım yaygınlığını önümüzdeki günlerde birlikte göreceğiz.

 

Editör editi: sitedeki bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: UX (User Experience) Nedir?

bkz: Font bulmak için online araçlar

bkz: Birbirleri ile uyumlu renkleri bulmak için online araçlar

bkz: Markalarda renkler ve anlamları

bkz: Instagram'da kaç takipçiye sahip olmak para kazandırır

bkz: Google Merchant Center Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Advertiser Guy

01.05.2021 08:44

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
sellers.json dosyası nedir ve ne amaçla kullanılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.