5.00 / 1 oy

Kuzu Şiş Kuzunun Neresinden Yapılır?

Kuzu şiş, özellikle mangalda pişirildiğinde daha da lezzetli olan yumuşak ve sulu bir et yemeğidir. Ama kuzu şişin deyim yerindeyse pamuk gibi olabilmesi için ilk aşama doğru ırktan bir kuzudan doğru bölgelerinden doğru eti almakla başlar. Sonraki süreçte ise etin terbiye edilmesi ve pişirilmesi gelir. Bu yazıda öncelikle kuzu şiş yapmak için seçmemiz gereken etten bahsedelim ve günün ilerleyen saatlerinde de kuzu şiş için marinasyon tarifine ve mangalda pişirilme tekniklerine bakalım.

Kuzu şiş için tercih etmeniz gereken, tercihen kıvırcık ırkı bir kuzu satan bir kasaptan kuzu but almak olmalıdır. Kuzu butu ister tüm alarak evinizde kendiniz kuzu şiş için keserek hazırlayabilirsiniz, isterseniz de kasabınızdan tümü aynı boyutta ve tercihen küçük dilimler halinde olacak şekilde kesmesini isteyebilirsiniz.

Kuzu but, kuzu şiş hazırlamak için en uygun ettir ve uygun marinasyon ve pişirme sürecinden de geçtikten sonra yumuşacık ve çok lezzetli bir kuzu şiş hazırlamış olursunuz.

Önceki benzer yazılarımdan bazıları için;

bkz: Dallas Steak Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

bkz: Rib Eye Steak Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

bkz: Nuar Nedir ve Nasıl Pişirilir?

bkz: Kuzu Külbastı Nedir ve Nasıl Pişirilir?

bkz: Steak Etler Nasıl Kesilmelidir?

bkz: Sucuk mangalda nasıl pişirilir?

bostonlu

08.04.2021 13:30

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 17 Eylül 2021 12:27
    6

    kuzu şiş için öncelikli kriter olarak yumuşak et tercih etmelisiniz. kuzunun but kısmı, kuzu şiş için en uygun olan bölgedir. ama but kısmının sinirlerinden iyice ayıklanması ve doğru boyutlarda kesilmesi gerekir. çok küçük parçalar halinde kestiğiniz kuzu şiş ateşi görünce hemen kurur, fazla büyük olunca ise içi pişmez dışı yanar. ateşinize uygun boyutta kesmeli ve hafif közlenmiş ateşte pişirmeyi tercih etmelisiniz.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Kuzu Şiş Kuzunun Neresinden Yapılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.