5.00 / 1 oy

Hesaplı ve kaliteli planya tavsiyesi

Uzun süren incelemeler sonucunda kendime yeni başlayan bir hobici için fazlasıyla yeterli, ev tipi planya olarak kullanabilmek için uygun, hesaplı ve uzun yıllar da götürecek bir planya satın almayı başardım. Bu süreçte kendime koyduğum max. 1000 TL limit ile Einhell, Bosch, Makita, Dewalt, Stanley, Black&Decker ve Ryobi gibi belli başlı elektronik el aleti üreticilerinin planya modellerini inceledim ve youtube'dan sayısız inceleme izledim. Sonuç olarak da yaklaşık 800 TL'ye amazon.com.tr'den Bosch GHO 6500 siparişi verdim.

Ürünü elime bugün aldım ve sadece deneme amaçlı olarak birazcık kullandım. Denemek için biraz palet bulmuştum ve içinde de çivi olmadığına emin olduktan sonra planya ile biraz temizleme denemesi yaptım. İlk izlenimlerim şu şekilde:

- Yıllarca deforme olmuş ve üzeri kıymık dolu bakımsız bir paleti bile tek bir geçişte tertemiz yaptı, beklentimin üzerinde bir ahşap düzleştirme gücü var

- İlk kez planya kullandığım için başka planya modelleri ile karşılaştıramıyorum, ancak büyük ve bellediğimden daha ağır. Uzun süre kullanımda kolu yorma potansiyeli var

- Tutuşu çok konforlu ve elde güven veriyor. Ama ilk kez planya kullananlar gibi ben de ahşapta ilk ve son noktada giriş ve çıkışta acemilikler yaparak ahşapta fazla girinti oluşmasına yol açmayı başardım. Ama sonraki denemelerim kusursuza yakındı diyebilirim. Ama mutlaka ahşabı işkence ile sabitledikten sonra planya ile üzerinden geçmek gerekiyor, yoksa kayıyor vb. ve asimetrik desenler çıkıyor üstünde.

Satın aldıktan sonra iade etme hakkım olmasına rağmen doğru bir karar verdiğimi düşünerek ürünü kullanmaya devam etme kararı aldım. Muhtemelen beni yıllarca üzmeyecek ve çok kaliteli bir cihaz. İçinden, planyanın bıçağını bilemek için plastik bir parça ve planya sabitlemek için demir parça da çıktı ama henüz deneyemedim. Daha fazla bütçem olsa masa tipi ahşap inceltme planyalarından alırdım ama bu bütçe ile kesinlikle en doğru ürünü aldığımı düşünüyorum.

 

Editör editi: benzer bazı diğer yazılar için;

bkz: Planya Nedir ve Ne İşe Yarar?

bkz: Zıvana nedir ve zıvana açmak için gerekli aletler nelerdir?

bkz: Sıcak Hava Tabancası Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları Nelerdir?

bkz: Akülü Vidalama Makinesi Tavsiyesi

bkz: Akıllı Vida Nedir?

bkz: Ahşaptaki Delikler Nasıl Kapatılır?

famous

18.04.2021 12:07

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Hesaplı ve kaliteli planya tavsiyesi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.