5.00 / 1 oy

Xiaomi Mi Box S ile Philips Hue Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Evimde TV Box olarak Xiaomi Mi Box S kullanıyorum, ambiyans aydınlatması olması amacıyla satın aldığım Xiaomi Yeelight ampuller filmlerdeki renklerle senkronize olamadıkları için Philips Hue akıllı aydınlatma sistemlerinden almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir soru var. Philips Hue serisi ampuller ve diğer aydınlatma ekipmanları televizyon yayınındaki renkleri algılayabilmek için sync box adında bir cihaza ihtiyaç duyuyorlar. Daha doğrusu sync box ile renkler yakalanıyor ve Hue Bridge sistemine bilgi gönderiliyor ve Bridge de bluetooth ile ampullerle haberleşiyor ve renk bilgilerini bu ampullere göndererek filmin renklerine göre ambiyans aydınlatması yapılmış oluyor. Peki Xiaomi Mi Box S ile Sync Box olmadan akıllı televizyonlardaki yayınların renkleri Philips Hue ampullere aktarılarak ambiyans ışıklandırması yapılabilir mi?

Bu arada Xiaomi'nin ampulüne 150 TL verirken elim titriyordu, şimdi Philips Hue serisinin 3 ampullü setini 1.300 TL'ye almayı göze almışım da üzerine sync box için nasıl 2.500 TL vermem onun hesabını yapıyorum :) İnsana gereksiz masraf gibi gelen aydınlatma ürünleri gibi ürünler, işin içine internet ve akıllı cihazlar girince bir anda mantıklı yatırımlar gibi gelmeye başlıyor. Ya da pandemi döneminde evde fazla zaman geçirdiğimiz için evde daha kaliteli ve konforlu zaman geçirmek istiyor da olabiliriz.. Sonuç olarak ampullere bir bilgisayar parası harcamayı göze aldım.. Bu arada tarayıcı üzerinde film izleyen kişiler için sync box almaya gerek olmadığını biliyorum, Philips Hue için görüntü aktarımı yapan Windows uygulamaları var. Ama akıllı tv için aradan sync box masrafını çıkartabilecek miyiz bakalım bilenlerden yardımlarını bekliyorum.

sacit

20.11.2020 10:44

Bu soru 3 kez yanıtlandı.

  • ary
    19 Nisan 2022 09:59
    1

    yeni nesil philips hue setler sanırım doğrudan bluetooth ile iletişim kuruyorlar, denemedim ama belki onlarda mümkün olabilir. not olarak bunun halen netflix'te işe yarayacağını düşünmüyorum. en pratik yok sanırım bir adet hdmi kablo ve bir adet de bilgisayar

  • 9 Haziran 2022 18:22
    0

    bunun stabil bir yolu maalesef yok, philips marka bir televizyonunuz varsa iş değişir ama

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Xiaomi Mi Box S ile Philips Hue Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.