5.00 / 1 oy

Bulaşık Makinesi Su Almıyor ve Yıkama Yapmıyor Çözümü Nedir?

Bugün sorunu ve çözümünü paylaştığım diğer problem için bkz: Fırın fanı çalışıyor ama ısıtmıyor nasıl çözülür?

Evde yine 5-6 yıllık kullandığımız bir diğer makine de yine Arçelik marka bir bulaşık makinesi. Zamanında satın aldığımızda açıkçası hesaplı bir üründü ve bu kadar yıl sorunsuz kullanmayı bile beklemiyordum :) Cihaz ilk kez sorun çıkarttı ve sorun da fırının bozulması ile aynı haftaya denk geldi. Ben de acaba bir elektrik kesintisi ya da voltaj dengesizliğinden mi iki cihaz birden bozuldu diye merak ettim ama hem farklı günlerde bozuldular, hem de gelen ustalar arızaların muhtemelen birbirinden bağımsız olduğunu söylediler.

Bulaşık makinesini doldurup her zaman olduğu gibi çalıştırmak istediğimizde içine su almadı ve yıkama yapmadı. İçinden çalışıyor gibi sesler geliyordu ama su sesi gelmeyince bir süre sonra makineyi kapatarak içini boşalttım ve servisi aradım. Servis gün içinde geldi ve öncelikle makinenin altında su olup olmadığını kontrol etti. Bu tür eski bulaşık makinelerinde zamanla makinenin altında su kaçağı olabiliyormuş. Yeni makinelerde sensör bazlı korumalar olabiliyormuş ama bu tür makinelerde de makinenin altına su girdiğini anlayabilen bir anahtar varmış ve bu tip bir durumda makineyi arıza durumuna geçiriyormuş. Sonra su hortumunun bağlantısının olduğu ventilin içinde birikip birikmediğini kontrol etti ve bu sorunun genellikle su hortumunun çıkmasından ya da ventilin tıkalı olmasından kaynaklandığını izah etti. Bizdeki problem ise şebeke suyunun fazla kireçli olmasından dolayı yan haznesinin tıkanmasıymış.

Arçelik markası kullandığım için servis bulmak daha kolay oluyor ve arızalarda da daha az masraf çıkıyor. Muhtemelen daha kaliteli bir marka kullansaydım da yine aynı şebeke suyunu kullandığım için yine arıza olacaktı ve bu sefer daha büyük bir masraf çıkacaktı. Bu yüzden kendi adıma en az masrafla sorunlarımın çözümünü bulabildiğim için mutluyum.

akarboz

21.11.2020 14:32

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 15 Aralık 2021 00:40
    19

    her şeyi de kendiniz tamir etmeyi denemeyin, bu işin profesyoneli olan ustalar var çağırın bir tane gelsin çözsün demek isterdim ama artık ustalar ve servisler eve geliyorlar ve işi çözmeden 200 TL servis ücreti alıp fatura bile kesmeden gidiyorlar. bu yüzden her türlü sorunun cevabı youtube'da var. bence de basit bir şey ise kendiniz çözmüş olun. sorunu daha fazla büyütebileceğinizi düşünmüyorum zaten

  • 18 Aralık 2021 12:38

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Bulaşık Makinesi Su Almıyor ve Yıkama Yapmıyor Çözümü Nedir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.