5.00 / 1 oy

Alper Canıgüz'ün En Güzel Kitabı Hangisi?

Her Kitaplıkta Olması Gereken Yazarlar ve Eserleri sorusunda adının geçtiğini görünce çok sevindim ve ben de Alper Canıgüz kitapları konusunda bir katkı sağlamak istedim. Alper Canıgüz, ilk kez bir kitabını (Gizli Ajans) askerdeyken can sıkıntısından okuduğum ve ilk 10 sayfasından sonra üslubuna ve hikaye anlatma tarzına bayıldığım yeni dönem Türk yazarlarından birisi. Elbette sonrasında tüm kitaplarını okudum, bugüne kadar çok kişiye okuttum ve kitap arşivimde de saklıyorum.

Alper Canıgüz'ün tüm kitaplarını şiddetle okumanızı tavsiye ederim, ama hiç okumamış birisine hangi sırayla okumasını tavsiye edersin diye sorarsanız da aşağıdaki sırayla okumasını tavsiye ederim.

1. Gizliajans (2008)

2. Oğullar ve rencide ruhlar (2004)

3. Tatlı rüyalar: (psiko-absürd romantik komedi) (2000)

4. Kan ve Gül (2017)

5. Cehennem çiçeği (2016)

Bu kitapların en güzel olma durumuna göre bir sıralamasını açıkçası yapamadım, ama herhangi birisini okuduğuzda zaten yazarın tüm kitaplarını okumak istiyorsunuz. Özellikle Alper Kamu ile tanıştıktan sonra çocuklara karşı eğlenceli paranoyalar geliştirebilirsiniz :)

Edit: Bu yazılar da varmış, bir göz atmanızı tavsiye ederim.

bkz: En iyi Agatha Christie romanı hangisi? 

bkz: Son 100 Yılın En İyi 10 Yabancı Romanı

bkz: Google'da Kitaplar Arasında Arama Yapmak

bkz: Ücretsiz PDF kitapları indirme siteleri

bkz: Karantinadan istifade mutlaka okunması gereken 20 kitap

symca99

03.01.2021 15:16

Bu soru 3 kez yanıtlandı.

  • 2 Kasım 2021 08:36
    3

    Gizliajans bence de çok keyifli ve sürükleyici bir kitaptı, zaten Alper Canıgüz'ün kitapları genellikle ince ve sürükleyici olduğu için elinize aldığınız gün bitmesi gibi de bir özelliği var. Kıyamet Park'ı ben de sipariş verdim bekliyorum bakalım.

  • 11 Ekim 2021 02:40
    2

    Alper Kamu karakteri, roman dünyasının en bilmiş ve eğlenceli karakterlerinden birisidir bence. Kan ve Gül kitabında kendisini özlemiştik ama Kıyamet Park kitabında da "bir kamu davası" ibaresi gördüğüm için kendisi ile yeni maceralara atılacağımızı seziyorum. siparişi verdim ve bekliyorum :)

  • 13 Mayıs 2022 04:09
    0

    tüm kitapları güzel aslında, son kitabını bir türlü alıp da okumaya fırsat bulamadım ama onu da en yakın zamanda okuyarak kitaplıktaki yerine ekleyeceğim

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Alper Canıgüz'ün En Güzel Kitabı Hangisi?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.