5.00 / 1 oy

2022 için online pasif gelir kaynakları önerileri

Evden çalışmak artık hayal olmaktan çıktı ve her meslekten kişi, pandemi döneminde internet üzerinden telefonu ya da bilgisayarı ile nasıl uzaktan mesleğini icra edebileceğini test etmiş oldu. Bunun yanı sıra çalışan ya da çalışmayan kişiler, bilgisayar başında çalışarak nasıl pasif gelir elde edebilecekleri konusunda da kafa yordular ve pasif gelir elde etme konusunda başarılı olan kişiler olduğunu da biliyorum. Bu yazıda, kendimden ve çevremden internet üzerinden pasif gelir elde etmeyi başaran kişilerin ne şekilde online olarak para kazanabildikleri konusunda bilgi vermek istedim ve pasif gelir konusunda kafa yoran başka yazar arkadaşlar da kendi online pasif gelir araçlarını paylaşmak isterlerse diye bu başlığı açmış olmak istedim.

Öncelikle kendi anladığım şekliyle pasif gelirin tanımını yapmak istiyorum. Pasif gelir demek, evden çıkmadan internet üzerinden para kazanmak anlamına gelmiyor. Pasif gelir, şu anda (ya da daha öncesinde) harcayacağım efor ve emekler karşılığında kalan hayatım boyunca para kazanmam anlamına geliyor. O iş nasıl olacak derseniz artık pasif gelir elde edebilmek için çok sayıda örnek ve seçenek var ve zaten bu yazıda da bu örnekleri paylaşmak istedim. Ayrıca ticaret ya da dropshipping gibi konulardan da hiç anlamam ve yazıda da sermaye gerektiren bu gibi işlerden hiç bahsetmeyeceğim. Cevap yazaak arkadaşlar da bu konulara girmezlerse memnun olurum.

Pasif gelir elde etmek için internette arama yaptığınızda, çoğu pek de güven vermeyen merdiven altı siteler görüyorsunuz. Kimisi sizden para göndermenizi, kimisi sürekli bir şeylere basmanızı, kimisi ise yazı yazıp göndermenizi istiyor. Açıkçası pasif gelir kazanılması isteniyorsa bunun bence ilk şartı, pasif geliri sağlayacak olan kuruma ya da siteye güvenmek olmalıdır. İki sene sonra 404 not found yazacak bir siteye iki yıl boyunca zamansal yatırım yapmanın hiçbir anlamı yok. Bunun yerine herkesin zaten kullanmakta olduğu ve size tanınırlığı da getirecek olan platformları kullanmak daha mantıklı. Bu arada birazdan yazacağım maddeler, sizin zaten bildiğiniz pasif gelir elde etme yöntemleri de olabilir. Dünyayı yeniden keşfedeceğimi iddia etmiyorum ben de zaten, sadece çalışan yöntemlerin neler oldukları sorusuna rafine bir cevap hazırlıyorum. Tiktoker olmak da benim için bu seçeneklerden birisi değil.

- Youtuber olmak bence pasif gelir elde etmenin halen açık ara en makul ve mantıklı yöntemi. Ama youtube kanalı açacaksanız da sırf trend olduğu için bilgi ve becerilerinizin dışında kalan alanlarda kanal açmamanızı öneririm. Gerçek hayatta bilgili olduğunuz, pratiğinizin çok olduğu bir konuda youtube kanalı açarsanız zaten başarılar da beraber gelecektir. Youtube videoları konusunda bugün çekeceğiniz bir videonun hayatınız boyunca size az ya da çok gelir sağlamaya devam edeceğini unutmayın.

- instagram konusunda görüşlerim biraz daha farklı. instagram'da nitelikli içerik üretmek yerine daha fazla kalabalığa ulaşmanın daha fazla getirili olduğunu gördüm. Daha niche bir kitleye hitap etmek yerine herkese hitap eden ve çok takipçili bir hesabınız olursa reklam ve sponsorluk seçenekleriniz de daha fazla olacaktır.

- İnternetten pasif gelir elde etmenin gücü, ne kadar çok kişiye ulaşabildiğinizde yatıyor. Eğer bir sosyal mecra kullanmak ya da sesli/görüntülü içerik üretmek yerine eski usul yazılı içerik üretmek istiyorsanız, bir internet sitesi açmayı düşünebilirsiniz. Ancak internet siteleri konusunda rekabet artık haber sitelerinin bile ilgili ilgisiz her alanda en üstte yer almaya ve trafik çekebilmeye çalışması nedeniyle çok sert. Sadece arama motorlarından gelecek trafiğe bel bağlamak da bugünlerde çok mantıklı görünmüyor. Bunun yerine düzenl, takipçileri olan ve kendi alanında en kaliteli içeriklere sahip olacak bir internet sitesi kurabilecekseniz yine pasif gelir anlamında mantıklı bir adım atmış olabilirsiniz. Ancak internet sitesi açmak aynı zamanda düzenli gider anlamına da geldiği için üstteki seçeneklerden farklı bir yere konması gerektiğini de anlamalısınız.

- Bunların dışında letgo'da ya da sahibinden'de ikinci el eşya ya da araba alıp satmak pasif gelir sınıfına girmediği için bu konulara girmiyorum.

Editör editi: benzer başlıklar için;

bkz: Pasif gelir çıkmazı ve çözümleri

bkz: Guinness rekorlar kitabına giren para alıyor mu?

bkz: Binance Coin Vault (BNB Vault) Nedir?

bkz: Ölünün Gözlerine Bozuk Para Koyma Geleneğinin Anlamı Nedir?

bkz: 2021 Enpara.com Kampanyaları

bkz: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

 

fatih arslan

22.03.2021 15:02

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2022 için online pasif gelir kaynakları önerileri

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.