5.00 / 1 oy

Shopify'da satış yapınca fatura kesmek gerekiyor mu?

Merak ettiğim bir soruyu sormak için bu başlığı açıyorum, shopify üzerinden alışveriş yaptığım birkaç yer var ve bu yerlerden alışveriş yaptığımda kutunun içinden hiçbir zaman fatura çıktığını görmedim. Acaba shopify fatura konusunu kendisi çözüyor olabilir mi? Örneğin şirketi olmayan kişiler için shopify üzerinden satış yaparak belli bir kesinti ile faturasız satış yapmak gibi bir olanak olabilir mi bunu merak ediyorum.

Not: shopify'a giriş yapmak gibi bir şey olmadığı için faturalarımı görüntüle demem mümkün değil, eğer faturaları shopify kendisi kesiyorsa bana bir şekilde gönderiyor ya da mail atıyor olması gerekmez mi? örneğin shopify üzerinden satın aldığım bir ürün bozulduğunda garantisi için nereye hangi fatura ile giderek değişim ya da tamir talep edeceğim?

miyade09

28.01.2021 16:37

Bu soru 4 kez yanıtlandı.

  • 29 Ocak 2021 02:29
    18

    basit usulde vergilendirme de bu konuda avantajlar sağlıyor olabilir, ama yine de ürünün satışına istinaden bir evrak olması gerekir diye düşünüyorum

  • 28 Ocak 2021 19:16
    16

    bildiğim kadarıyla ne shopify üzerinde ne de başka bir e-ticaret altyapısında faturasız satış yapmak mümkün değildir. hatta kargo firmalarının irsaliye olmaksızın taşıma bile yapmaması gerektiği için tüm faturalar irsaliyeli fatura olarak düzenlenmektedir. alışveriş yaptığınız kişi ya da firmalarla irtibata geçerek faturalarınızı talep etmenizi, alamazsanız da şikayet etmenizi öneririm.

  • 29 Ocak 2021 00:52
    15

    belirli bir tutarın altında e-ticaret geliri elde eden esnaflar için esnaf muafiyeti (esnaf muaflığı) ve evinden üretim yaparak 30.000 TL'nin altında kazanç sağlayan ev hanımları için yine muafiyet haberleri vardı bir ara. benzer bir durum olabilir bahsettikleriniz ama bu muafiyetler halen devam ediyor mu ya da güncel tutarları nedir bilgim yok

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Shopify'da satış yapınca fatura kesmek gerekiyor mu?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.