5.00 / 1 oy

Duracell karşısında diğer piller gerçekten sıradan karbon çinko pil midir?

Yıllardan beri duracell pillerden daha fazla parayı muhtemelen hiçbir şeye harcamamışımdır. Evde bir şeyin pili bitince artık karnıma ağrılar giriyor çünkü 10 tane pile her seferinde 30 tl vermek durumunda kalıyorum. Market alışverişlerinde kasanın yanında duran sudan ucuz pillerin yüzüne bakamaz olduk bunlar da pil mi diye, duracell bu konuda ürünlerini o kadar güzel pazarladı ki duracell ve diğerleri (sıradan karbon çinko pil) oldu durum resmen herkesin gözünde..

Açıkçası kendi deneyimlerime dayanarak öyle 10 kata kadar fark edecek bir uzun ömürlü olma durumu gözlemlemedim ben duracell piller için, ama marketlerden aldığım diğer piller ile aynı pilli elektronik eşyaları çalıştırdığımda duracell pillerin çok daha uzun süre performanslı çalışmaya izin verdiğini de biliyorum. Örneğin pilli uzaktan kumandalı arabalar bu testi gerçekleştirebilmek için çok doğru cihazlar, sıradan pillerde arabalar hiç tam performans bile veremedikleri çok oldu ama duracell'de bariz bir güç farkı oldu. Ama daha az enerji tüketen pilli saat gibi elektronik eşyalarda ise bu fark en fazla 4 olabilir.

Sitede elektronik ile ilgili yazılar yazan arkadaşlara gelsin bu sorum, duracell pil almaya devam edelim mi yoksa daha fiyat-performans ürünü piller de var mıdır piyasada?

zibidigonzales

30.09.2020 14:27

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 24 Eylül 2021 06:02
    2

    teknik bir ölçüm paylaşamam ama kendi deneyimlerime göre "bakkal pili" olarak bilinen pillerin zaten güç gerektiren oyuncak araba gibi cihazları hiç hareket ettiremediklerini iyi biliyorum. buna karşılık duracell pillerin içindeki enerji hem daha yüksek, hem de daha uzun süre gidiyor. arasındaki fiyat farkına bakınca anlamlı bir fark olduğu düşünülecek olursa en doğrusu şarj edilebilir kaliteli piller almak diye düşünüyorum.

  • 11 Haziran 2022 20:56

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Duracell karşısında diğer piller gerçekten sıradan karbon çinko pil midir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.