5.00 / 1 oy

Almanya'nın Koronavirüs Salgınında Başarısının Sırları

İstatistikleri takip edenler Almanya'nın koronavirüs salgınında diğer ülkelere kıyasla daha az ölüm ve kritik hasta sayısı istatistiklerine sahip olduğunu fark etmişlerdir. Ben de neyi daha iyi yapabiliriz diye araştırma yaparken rakamlara biraz yakından bakmak ve buradan da güncel istatistikleri paylaşmak istedim.

22 Mart 2020 tarihi itibariyle worldometers.info/coronavirus/ sayfasından aldığım istatistikleri paylaşıyorum ve Almanya'nın durumunu buradan da gösteriyorum:

dünya koronavirüs istatistikleri

Türkiye ise bu esnada 947 vaka sayısı ve 21 kayıp açıklamış durumda.

Bu tabloda Cezayir ve Iraq için istatistiklere çok güvenmiyorum çünkü veri sayısı çok az ve testlerin de yeterince yaygın olarak uygulanabildiğini düşünmüyorum. 

korona virüs ölüm oranları ülkeler

Bu istatistiklerden de görülebileceği gibi Almanya, etrafındaki onca sıkıntılı avrupa ülkesi arasında bir şeyleri daha doğru yapıyor olmalı. Peki nedir bunlar?

- Almanya, korona testi yapma sayısı olarak en başarılı ülkelerden birisi. Haftada 200.000'e yakın test yapılıyor. Bu sayede insanlara tanı koyabilmeyi başarabiliyor ve tanı konmadan sokakta diğer insanlara bu virüsü bulaştıracak insanların sayısı en aza indirgenmiş oluyor.

- Alınmaca gücenmece yok, Alman halkının yaşlıları sağlıklarına daha çok dikkat ediyorlar ve evden çıkmama konusunda çok titizler. Bu yüzden korona virüsüne yakalanan insanlar çoğunlukla genç yaştaki insanlar ve bu sayede de virüsten tedavi olabilme olasılıkları daha yüksek. Böylece ölüm oranları da düşmüş oluyor.

- Almanlar fiziksel olarak daha atletik ve formdalar çünkü düzenli spora önem veriyorlar.

- Sağlık konusunda hem hastane, hem de hekim olarak gelişmiş bir ülke. Bu sayede hasta olan halkına da yoğun bakım sürecinde daha iyi bir tedavi süreci uygulayabiliyorlar. Teknolojik olarak da solunum cihazı gibi teknolojileri üreten bir ülke oldukları için teknolojik imkanları da nitelik ve nicelik olarak diğer ülkelere kıyasla daha iyi.

- Almanya'da erken saatlerde akşam insanların evine dönme alışkanlığı da bu virüsün yayılma hızını kontrol altında tutan etmenlerden birisi oldu. Kırsal kesimlerde yaşayan halkın sayıca çok olması da yine büyük bir avantaj. 

- Toplum olarak İtalya ve İspanya kadar sosyal bir toplum değiller, bu yüzden evden çıkmadıklarında balkonlara toplanmıyorlar, evlerinden çalışmaya devam edebiliyorlar.

- Bilinç olarak da marketlerde ürünlerin tükenmeyeceğini bildikleri için panik olmuyorlar ve stok yapmak gibi bir ihtiyaç hissetmiyorlar.

Son söz: Ari ırk diye bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz ama disiplinli bir toplum olmanın faydalarını da görmemiz ve örnek almamız gerekiyor. Sokağa çıkma yasağına rağmen yaşlılarımızı eve sokamıyoruz, umarım bu bilinçsizliklerin bedelini ağır bir şekilde ödemeyiz.

dentis

22.03.2020 13:29

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 26 Haziran 2022 08:00
    0

    salgın haberleri bir türlü bitmedi ki bir rahatlayalım. maymun çiçeği dediler şimdi de tifo falan diyorlar. bir bitseydi artık keşke

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Almanya'nın Koronavirüs Salgınında Başarısının Sırları

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.