5.00 / 1 oy

Doğum kontrol hapı ile ertesi gün hapının farkı nedir?

Ertesi gün hapı ve doğum kontrol hapının bazen birbirine karıştırıldığına şahit oluyorum. Sebebei ise her isinin de ana hedefinin istenmeyen gebeliğin önüne geçmek olmasıdır. Fakat yanlış bilinenin aksine doğum kontrol hapı sadece hamileliği önlemek için değil birçok farklı rahatsızlığa da çare olması için kullanımlaktadır. Doğum kontrol haplarının kullanım alanları ve daha fazlası için;

 • Doğum kontrol hapları hakkında doğru bilinen yanlışlar

 • Doğum kontrol haplarının yan etkileri nelerdir?

 
Yazıları da ilginizi çekebilir. 

Doğum kontrol haplarının belli bir hastalığı tedavi etmek için kullanılması durumunda ya da istenemeyen gebeliği önlemek için kullanılması durumunda etkisinin geçerli olabilmesi için düzenli olarak tedavi süresince her ay ayda 21 kez veya ayda 28 kez olacak şekilde her gün düzenli olarak saati değişmeden alınması gerekir. Ertesi gün hapıları ise ilişkiden hemen sonra eğer aklınızda soru işareti varsa ve gerçekten kullanmak zorundaysanız yılda maksimum iki defa alma hakkınız bulunan bir ilaçtır. Ertesi gün hapları gebe kalmayı önlemek için kullanılan doğum kontrol hapı değildir. Çok ciddi yan etkileri bulunmaktadır.  Ertesi gün hapları hakkında Ertesi Gün Hapı Nedir? yazısını inceleyebilirsiniz. 

Dolayısıyla doğum kontrol hapları hamile kalmayı önleyici olarak doğum kontrol yöntemlerinden biri olurken aynı zamanda tedavi amacı da taşımaktadır fakat ertesi gün hapları vücut dengesi için fazlasıyla yan etkisi bulunan hamile kalmayı engelleyen geçici bir yoldur. 

mervetekin

22.12.2020 20:11

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Doğum kontrol hapı ile ertesi gün hapının farkı nedir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.