5.00 / 1 oy

Parizyen kaşığı nedir ve nerelerde kullanılır?

Parizyen kaşığı, patates ve havuç gibi sebzelerden yuvarlak (ya da kaşığın şekline göre tırtıklı, silindirik vb.) parçalar alabilmek için kullanılan metal kaşıklardır. Alınan parçanın kolaylıkla çıkartılabilmesi için de kaşığın iç kısmında bir adet delik bulunur.

Otellerde ve restoranlarda gördüğünüz şekilli garnitür mezeler parizyen kaşığı ile kesildikten sonra hazırlandıkları için çok nizami ve şeklen güzeldirler. Kullanım amacınıza göre dondurma ya da meyvelerinizi de parizyen kaşığı kullanarak şekiller halinde kesebilir ve sunabilirsiniz.

İnternette iki ucu farkı boyda ya da şekilde olan parizyen bıçaklarını oldukça hesaplı fiyatlara görebilir ve sipariş verebilirsiniz, benim tavsiyem ise bildiğiniz markaları tercih etmeniz ve ürün yorumlarına bakarak alışveriş yapmanız yönündedir.

 

Editör editi: önceki bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: Pilav çatalla mı yenir kaşıkla mı?

bkz: Elektrikli cezve çalışırken metal kaşık konulursa ne olur?

bkz: The Spoon Lady Gibi Kaşık Çalmak

bkz: Yamulan çatallar nasıl düzeltilir?

bkz: Çatal ve bıçağı tabağa çapraz koymak ne anlama gelir?

bkz: Şef bıçağı tavsiyesi

nhilist

25.05.2021 18:41

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 12 Ağustos 2022 16:53
    3

    alışveriş bağımlılığı olup da artık alacak bir şey bulamadığı için bir arkadaşımın indirimdeydi diye aldığı ve ne işe bile yaradığını bilmediği kaşıktır :)

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Parizyen kaşığı nedir ve nerelerde kullanılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.