5.00 / 1 oy

Astar Boyasından Sonra Zımpara Yapılır mı?

Evden çalışma döneminde gaza gelerek birçok tadilat işini kendim yapmayı denemeye başladım. Vida takmak, duvardaki delikleri onarmak için sıva yapmak falan derken kalkıp tüm evi boyamaya karar verdim. Dostlar, az bilginin insana verdiği cahilce öz güven kadar tehlikeli bir şey yok. Youtube'da ustalar nasıl duvar boyanacağını gösterdiğinde her şey çok kolay görünüyor ama elinize ruloyu fırçayı alınca işin rengi değişiyor. Hiçbir iş de anlatıldığı gibi pürüzsüz gitmiyor.

Bizim evde de çeşitli yerlerde bir yazar arkadaşın yazdığı gibi (Kabarmış Duvar Boyası Nasıl Kazınır?) kabarmalar vardı. Önce yine başka bir yazar arkadaşın bir yazısından esinlenerek raspa makinesi aldım (Elektrikli Raspa Makinesi (Multi-Tool) Tavsiyesi) ve kabarmış boyaları birkaç saatte temizlemeyi başardım. Üzerine önce saten sıva uyguladıktan sonra yine bu makine ile zımpara da yapınca kaymak gibi pürüzsüz oldu. Ama yazılarda ve videolarda olmayan şey, o zımparanın kaldırdığı tız. Yüzüm gözüm toz içinde kadı, üstüm başım öyle böyle batmadı. Evdeki açık camların etkisiyle derzlerin aralarına kadar toz girdi. Benim yaptığım hatayı siz yapmayın diye yazıyorum.

Bir diğer hata da yerleri temizlemek oldu çünkü duvardaki tozları silince yerler tekrar battı ve bir temizlik daha yapmak durumunda kaldım. Bu noktaya kadar öğrendiğim bir diğer şey de, sıva yaparken sıva çektiğiniz yere 2 dakika sonra bir daha sıva çektiğinizde, önceki sıva yarı kuru hale geldiği için üzerinden çektiğiniz mala ile önceki sıvayı bozuyorsunuz ve pütürtülü ve top top bir hale geliyor. Neyse ki zımpara aşamasında bu kusurlar da gidiyor. 

Asıl problem ise astar boyasını rulo ve fırçayla uyguladığımda başıma geldi. Beyaz duvar üzerine temiz iş olsun diye beyaz astar boyası çektim ve neresi astarlı neresi değil belli olmadığı için bazı noktalardan birkaç kere geçtim. Birkaç kere geçtiğiniz yerlerde de sıva yaparken olduğu gibi yine önceki boya yarı kuru vaziyette olduğu için bozuluyor ve yine pütürtü oluyor. Şimdilik geldiğim nokta da budur. Astar boyası kurusun diye bekliyorum, yarın artık son boya işlemini yaparak konuyu kapatacağım ama pütürtülü duvar üzerine boya yapmak çok da mantıklı gelmiyor bana. Acaba astar boyasından sonra bir zımpara daha yapmaya gerek var mı?

ceyhun.cakar

17.09.2020 20:46

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Astar Boyasından Sonra Zımpara Yapılır mı?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.