5.00 / 1 oy

2021 için VPN Tavsiyesi

Ön Edit: Surfshark VPN aldım ve oldukça mutluyum. 1 ay promosyon ile kayıt olmak isterseniz buraya tıklayın.

2021 yılına girerken önce ADSL bağlantımı hızlandırmak için Kablonet satın almaya karar verdim (bkz: Kablonet kurulumu ne kadar sürüyor?), şimdi güvenli bir internet kullanabilmek için kaliteli bir VPN servisi satın almayı planlıyorum. Yurt dışında VPN servislerinin hız, fiyat ve güvenlik hizmetlerini puanlayarak sıralayan çok güzel siteler var ama bu sitelerdeki VPN servislerinin büyük bir çoğunluğu Türkiye'de engellenmiş oldukları için satın alsanız da muhtemelen kullanmak mümkün olmayacak.

VPN servisleri, ilk 30 gün boyunca para iadesi yapabilmek gibi çok şık bir özellik sunuyorlar ve 30 gün boyunca özellikle hız olarak memnun kalıp kalmamanıza bağlı olarak VPN üyeliğinizi iptal ettirebiliyorsunuz. Ama satın almış olduğunuz VPN servisinin IP'leri Türkiye'de bloklanırsa ve kullanımları engellenirse geçmiş olsun, hesaplı olsun diye 2 yıllık aldığınız bir VPN servisinin parasını ödedikten sonra üzerine mum dikebilirsiniz.

2021 yılında hem Türkiye'de engellenmemiş, hem de hesaplı ve kaliteli bir VPN servisi bularak satın almak üzere araştırma yapıyorum. Ama farklı servis sağlayıcılarda farklı VPN servisleri engellenmiş olabildiği için bu araştırmamı bir Türksat Kablonet kullanıcı olarak yapıyorum (bkz: Kablonet hangi VPN'leri Engelliyor?). İlk olarak araştırdığım ExpressVPN ve NordVPN internetten öğrenebildiğim kadarıyla bu engellemelere takıldıkları için kullanılamıyorlar. Telefonumda da Turkcell Superonline interneti kullandığım için satın alacağım VPN'in aynı zamanda Turkcell Superonline tarafından da engellenmemiş olmasını tercih ederim.

Hem VPN kullanan arkadaşlardan kendi kullandıkları servisten olan memnuniyetlerini paylaşmaları, hem de kendi deneyimlerimi paylaşabilmek için bu başlığı açıyorum. Bir VPN servisi satın aldığımda da bu yazıyı güncelleyeceğim ve fiyat performans analizimi yazacağım.

Son Edit: Çözüm bulunmuştur. bkz: Surfshark VPN İncelemesi (2021)

bulent ezgu

30.12.2020 09:31

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2021 için VPN Tavsiyesi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.