5.00 / 1 oy

Hastanede bebeklerin karışması nasıl engellenir?

Çok yakınımın yeni doğan bebeğini ziyarete gitmişimdir, açık sözlülüğümden dolayı da anneye mi benziyor babaya mı sorularına da samimiyetle aynı yanıtı vermişimdir. İkinize de benzemiyor, çünkü bütün bebekler birbirine benzerler. Hatta bu tezimden yola çıkarak, insanlara doğumdan sonra farklı bebek verilse hemen hiçbir ailenin çok belirgin doğum izleri olmaması durumunda bu hatayı fark bile edemeyeceklerini iddia etmişimdir. Derken meğerse haklıymışım, ama bu sefer de iyice paranoyak oldum..

Az önce hayatımda okuduğum en psikoloji bozucu haberlerden birisini okudum, Zambia'da bir hemşire, kariyeri boyunca yaklaşık 5000 adet bebeğin bilerek yer değiştirilmesi suretiyle farklı ailelere verilmesini sağladığını itiraf etmiş. Ailelerin içine kurt düşmesi açısından bile olağanüstü yıkıcı bir olay bu, ben kuvöze konan bebeklerin bilerek ve takip edilerek bile karışmasının önüne geçilmesinin nasıl önüne geçilebildiğini merak ederken sistemin aslında kötü niyetli bir hemşirenin suistimaline bile bu kadar açık olduğunu öğrenmiş oldum.

Türkiye'de hastane ve doğum hizmetlerinin çok daha kontrollü ve gelişmiş olarak yapıldığına eminim, ama yine de google'da basit bir arama yaparak bile binlerce hastanede bebek karışma vakası haberine denk gelebiliyorsunuz. Bu soruyu açmamın sebebi ise, sağlık sektörünün ve hastanelerin yeni doğan bebeklerin hastanelerde karışmasının önüne geçilmesinin nasıl sağlandığını öğrenmek ve merakımı gidermek.

Örneğin tatil köylerinde bileğe takılan ve çıkartılamayan, kesilerek çıkartıldığjnda da tekrar takılamayan plastik bilekliklere annelerin el yazısı ile çocuklarının isimleri yazılsa hem ailelerin aklına bu tür sorunlar gelmemiş olur, hem de hastaneler belki çok daha maliyetli işlemlerden de kurtulmuş olurlar.

Hastanelerde yeni doğan bebeklerin kuvözlerde kaza ile karışması nasıl engelleniyor bilenler lütfen yanıt yazabilirler mi?

editör editi: sitedeki benzer sorular için:

bkz: İstanbul'da Suda doğum hangi hastanelerde yapılıyor?

bkz: MHRS Hastane Randevu Sistemi Neden Açılmıyor?

bkz: Hastanelerde direkt obezite bölümünden randevu alınabilir mi?

bkz: Eğitim araştırma hastanesi ile üniversite hastanesi arasındaki fark nedir?

bkz: Sahra Hastanesi nedir?

bkz: Bedelli askerlikte doğum izni var mıdır?

guldane

05.03.2021 17:38

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Hastanede bebeklerin karışması nasıl engellenir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.