5.00 / 1 oy

Tüm tavuk ile neler hazırlanabilir?

Eve tüm kanat aldınız ve bu tüm kanat ile neler hazırlayabilrim diye merak ediyorsunuz diyelim. Parça parça tavuğun anatomisini inceleyelim ve neresinden ne çıkar bakalım.

- Kanat kısmını keserseniz (yarasa kanadı) iki farklı parça çıkar: yaprak kanat ve üst kanat. Izgaralık ya da tavuk pirzolası olabilir.

- Sırt kısmından kelebek çıkartabilirainiz. Kemiğinden ayırarak kelebek pirzola yapabilirsiniz

- Kalçalı but, kalçasını ayırırsanız kalan kısım baget olur, kalan kısım üst but olur. Kemiğini çıkartırsanız yine çok güzel pirzola ya da piliç ızgara olur

- Geriye kalan parça yekpare piliç göğüstür. Lades kemiği de bu parçanın içerisindedir. Kemikli ve kıkırdaklı bir bölüm olduğu için temizlemesi biraz zahmetlidir. Tavuk bonfile yapılan bölüm bu kısımdır.

Bu bilgileri az önce youtube'da bir videodan izleyerek öğrendim, buradan da ilgisini çekenler için paylaşmak istedim. Bu bilgileri uyguladıkça ben de resimli tarifler olarak paylaşmaya çalışacağım.

volkanoxfb

23.12.2019 20:23

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Tüm tavuk ile neler hazırlanabilir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.