5.00 / 1 oy

Rosto Nasıl Yapılır? Dana Nuar ile Patates Püreli Rosto Tarifi

Nuar (bkz: Nuar Nedir ve Nasıl Pişirilir?), tranç ve kontrnuar (bkz: Kontrnuar Nedir ve Nasıl Pişirilir?) gibi sert but etlerini çok uzun süre pişirdiğinizde etin içinde beraber piştiği sebzelerin de lezzetleri ete siniyor ve uzun süre pişen et de iyice yumuşayarak ortaya çok lezzetli bir yemek çıkmış oluyor. Ben rosto yapacağım zaman düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum ama zamanı müsait olanlar bu işlemi normal tencere ile 4 saat gibi bir sürede de yapabilirler. Nuar gibi etler kasaplardan alabileceğiniz en ucuz etler de olduğu için hem hesaplı hem de lezzetli bir sebzeli et yemeği hazırlamış oluyoruz.

Tarifi aşama aşama olarak yazacağım, umarım anlaşılır ve güzel bir tarif olur.

Gerekli malzemeler:

- Nuar (1 kg bütün olarak)

- 2 kuru soğan

- 6 diş sarımsak

- 2 orta boy domates

- 5 havuç

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- tuz, karabiber, yenibahar, taze biberiye, taze kekik

- Tereyağı

 

- Öncelikle zamanı geldiğinde tencereye ekleyebilmemiz için sebzeleri büyük dilimler halinde hazırlayalım ve kenarda bekletelim. Yemeği pişirdiğimizde bu sebzelerden sadece havuç sağlam kalacak ama onlar da inanılmaz lezzetli ve yumuşacık olacaklar. Bu yüzden sebzeleri büyük büyük dilimleyebilirsiniz.

- Nuarı bir tencerede ya da üşenmezseniz döküm tavada mühürleyin ve bu sırada düdüklü tencerenin içine hafif bir yağ koyarak kızdırmaya başlayın. Etiniz mühürlendiğinde sebzelerle birlikte kızmış yağım içine ekleyin ve tercihen biraz da et suyu ile birlikte üzerine su ekleyin. Eklediğiniz suyun miktarının çok olmasına gerek yok, etlerin üzerini yarıya yarıya örtse yeter. Baharatlarımızı da ekleyerek karıştırıp düdüklü tencerenin ağzını kapatabiliriz. Ben düdüklüde 1 saat pişirme yapıyorum, siz de kendi düdüklünüzün pişirme karakterine göre eksi artı 10 dakika olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

- 1 saat düdüklü tencerede pişirmenin sonunda eğer sebzelerinizin diri kalmasını istiyorsanız süzün, gerek yok derseniz düdüklü tencerenin kapağını açarak ve tereyağı ekleyerek normal tencere gibi 30 dakika kadar daha suyu buharlaşana kadar kaynamasını sağlayın. Yemeğin tüm suyu buharlaşmasa da yarım saat sonunda etinizi kontrol ederek ocağınızın altını kapatabilirsiniz.

- Rosto ile patates püresi mükemmel bir ikili oluyorlar, patates püresi için de tarif hazırlayacaktım ama zaten hazırlanmışını bulunca bakınız vermek daha doğru geldi (bkz: Evde Patates Püresi Yapma Tarifi)

- Ben sunumda süzgeçli kaşık ile bir tarafa eti, üzerine de patates püresini koyuyorum ve tabağın diğer tarafına da yine suyu süzülmüş sebzeleri koyuyorum. Zaten havç dışındaki sebzeler artık görünmez hale geldikleri için sadece soslu havuç gibi oluyor. En son da bu tenceredeki en lezetli karışım olan suyunu üzerine gezdiriyorum.

Tarifimi hazırlayacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun :)

mervetekin

17.12.2020 19:38

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Rosto Nasıl Yapılır? Dana Nuar ile Patates Püreli Rosto Tarifi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.