5.00 / 1 oy

iPhone'a App Store'da Olmayan Uygulama Kurmak

Selamlar, ikinci telefon olarak iphone kullanmaya başladım, bir de hediye ipad gelince evdeki apple ürünlerini biraz daha aktif kullanmaya karar verdim. Apple ekosisteminde akıllı saat ve macbook gibi cihazlar da olunca daha da keyifli oluyor diyorlar ama şimdilik bir telefon ve tabletine bakalım android'den sonra ne kadar kolay ya da zormuş.

Android telefonlarda ve tabletlerde Google Play'de olmayan uygulamaları da kurabilmek için apk uzantılı dosyaları telefonlara ve tabletlere kurabilmek gibi bir seçenek var mesela ama Apple ürünleri ve macOS işletim sistemleri dışarıya çok kapalı ve korumacı oldukları için buna eşdeğer bir kullanım mümkün mü bunu merak ediyorum. Örneğin App Store'da olmayan ama belli bir uzantıya sahip oldup da telefona haricen kurulabilecek bir uygulama nasıl kurulabilir? Daha da doğrusu kurulabilir mi, iphone ve ipad gibi cihazlar buna izin veriyor mu?

Osman Ambarkütük

26.08.2020 17:16

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
iPhone'a App Store'da Olmayan Uygulama Kurmak

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.