5.00 / 1 oy

2020 Yılında Canon EOS 5D Mark II Alınır Mı?

Gönül isterdi ki ben de Canon EOS 5D Mark IV'ten ya da Sony'nin aynasız full frame makinelerinden bahsederek görüş isteyebileyim ama maalesef gerçekler bu arkadaşlar. Amatör olarak cropped lensli bir makine kullanıyorum ve full frame bir dslr'a geçebilmek için lens dahil ayırabileceğim en fazla 10.000 TL bütçem var. Canon EOS 5D Mark II bugün bakıldığında 12-13 yıllık bir makine ama hem Canon'un gelmiş geçmiş en başarılı amiral gemilerinden birisi olması, hem de uzun kullanım testlerini başarıyla vermiş olmasından dolayı bütçem dahilinde ancak bu makineye bakabiliyorum.

İnternette sıfır olarak sadece n11'de bir makine buldum, bu makinenin fiyatı da sadece body olarak bile 9.000 TL. Daha buna 50mm lens almaya kalkınca 10.000 TL ile bile yeterli bir setup alamıyorum. Ama canon aksesuarları nikon'dan daha erişilebilir olduğu için param oldukça flaş vs. seti tamamlarım diye düşünüyorum. Ama 4k video çekmek falan gibi beklentilere de girmemek gerekiyor çünkü Canon EOS 5D Mark II ancak full hd kalitesinde video çekebiliyor. Gününün teknolojisi oydu ve bence bugün halen 12 yaşında bir makinenin yeterliliğini sorgulayabiliyorsam adamlar büyük iş başarmışlar demek ki.

Sizce 2020 yılında sadece body'sine 9.000 TL ödeme yaparak Canon EOS 5D Mark II almak mantıklı mıdır? İkinci el makinelerin shutter'ları artık 100k'ya dayanmış durumda, bu yüzden bu kadar shutter'ı olan makinelere 3.000 TL vermektense sıfır makine eğer evladiyelik olarak işimi görecekse 9.000 TL veririm daha iyi diyorum. Siz ne dersiniz?

kc1135

12.11.2020 11:48

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2020 Yılında Canon EOS 5D Mark II Alınır Mı?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.