5.00 / 1 oy

Istanbulkart HES Kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

Korona virüs sebebiyle getirilen kısıtlamalar ve yenilenen uygulamalar her geçen gün biraz daha kapsamlı olmakla birlikte zorunlu da oluyor. Bir süre sonra insanlar takip etmeyi bıraksa da yasaklar bazen kişileri zor durumda bırabiliyor. Özellikle sadece belli iller için getirilen zorunluluklar o kente misafir olarak gidenlerin de zorluk çekmesine sebep olabiliyor. 

Hayat eve sığar (HES) kodu da seyahatler başta olmak üzere kamu kuruluşlarına girerken zorunlu tutulan uygulamalardan biri. Şimdi İstanbul Kart ile eşlenmesi zorunlu hale getirilen HES kodu olmadan artık İstanbul’da otobüs, Marmaray, Metrobüs, Metro, Tramvay, Deniz ve Tünel geçişleri gibi şehir içi tüm ulaşım ağlarında seyahat edilememkte. Bu sebeple öncelikle geçerli bir HES koduna sahip olmanız sonrasında ise bu kodu İstanbul Kart ile eşleştirmeniz gerekmekte. HES kodunu e-devletten alabilirsiniz. HES Kodu Nasıl Alınır? 

istanbulkart hes kodu eşleştirme

İstanbul kartı HES kodu ile eşleştirmek için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ sitesinden aşağıdaki görseldeki bilgileri doldurabilirsiniz. 

 

esenmell

19.01.2021 20:54

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 21 Mart 2022 12:08
    0

    hes kodu kullanımı artık gerekli değil sanırım, bu uygulama halen faal mi?

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Istanbulkart HES Kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.