5.00 / 1 oy

Fondöten lekesi nasıl çıkar?

Belki de kadınlar olarak en sık kullandığımız makyaj malzemesi fondötendir. Son zamanlarda bir BB ve CC kremler çıktı ki onlar da zaten renkli fondöten gibi bir şey. Ayrıca yine renkli güneş kremleri de yani fondötenli. Hal böyle olunca elinizi yüzünüze götürdüğünüz her an boyanma riskiniz var. Boynunuza şal y da atkı mı doladınız bilin ki çıkardığınızda fondöten lekesi olmuştur. Mağazada ya da evde kıyafet çıkarıp giyecek misiniz, binbir taklalar atsanız farklı şekilldere bürünseniz de mutklaka kıyafetin bir yerine fondöten değer. Bir de benim en çok muzdarip olduğum konulardan biri havluların fondöten olması. genellikle açık renk el havlusu kullanırım. Beyaz, ekru, açık pembe gibi ne zaman ki elimi yüzüme götürdüm ve sabunlasam bile havluya elimi sildim işte o zaman o güzelim havu fondöten oluyor. 

Merak ettiğim konu elimi sabunla yıkadığım halde nasıl olur da havluya fondöten bulaşır. Ya sabun iyi temizlemiyor ya da fondöten çok kaliteli diyeceğim. Fakat bunu düşününce aklıma gelen hemen şu oluyor bu fondöten bu kadar etkiliyse her gün yüzüme sürdüğüm bu cilt ürünü benim yüzümden nasıl arınarak çıkıyor. Yüzüm, cildim için tehlikleli değil mi? Bu sorunun cevabını bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim. 

Diğer sorum ise fondöten olan bu havlularımı nasıl eski renklerine döndürebilirim? Beyaz ve sade olanları hadi çamaşır suyu ile beyaz hale getirdim diyelim, açık renkli olanlar ne olacak? hangi detarjanı kullandıysam da işe yaramadı. Varsa bir bildiğiniz bu sorunumu da çare olursanız çok sevinirim. 

 

 

aylagunes

23.01.2021 22:35

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Fondöten lekesi nasıl çıkar?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.