5.00 / 1 oy

Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilmelidir?

Yeni anneler için bebekleri ile ilgili her konu yeni bir araştırma gerektiriyor. Ben de bu süreçte tüm araştırdığım bilgiler konusunda elimden geldiğince faydalı bilgiler paylaşmak istiyorum ve yenidoğan bebeklerin tırnakları konusunda birşeyler yazarak bugün bu konuda ilk yazımı hazırlamaya karar verdim.

Kendimiz için kullandığımız tırnak makasları, bebeklerin el ve ayak tırnaklarını kesebilmek için boyutları gereği pek uygun değiller. Bu konuda daha deneyimli anneler törpü kullanmayı tercih ediyorlar ancak benim gibi acemi anneler için bebek tırnak makaslarını tavsiye edebilirim. Bebek tırnakları, yetişkin tırnakları gibi sert olmadıkları için daha nazik bir şekilde kesim yapabilmek ve ince kesim ucu ile daha hassas olarak kullanabilmek gerekiyor. Chicco marka bebek tırnak makasını kullandım ve oldukça da memnun kaldım. Tırnak kesme işleminde de birinden daha destek almanızda fayda var, çünkü bebeklerin elleri ayakları sürekli hareket halinde olduğu için en azından sabitleme konusunda yardımcı bir çift el işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bebek uyurken de tırnaklarını kesmeyi deneyebilirsiniz ama en azından benim aklıma bu gelmemişti :)

Bebeklerin tırnaklarını keserken çok titizlenmeniz gerektiğini söylemiştim, bunun için tırnakları çok net bir şekilde görebilmeniz de gerekiyor ve haliyle odanızın aydınlık olması çok önemli. Loş bir ışıkta tırnak kesmek demek tırnakları net görmeden tırnak kesmek gibi zor olacaktır.

Peki bebeklerin tırnakları ilk kez ne zaman kesilmelidir? Bebekler zaten doğduklarında da tırnakları bir miktar uzun olabilmektedir, ama bebekler doğar doğmaz tırnaklarını da kesmemek gerekiyor çünkü tırnakları ile tırnak etleri birbirlerine bitişik oldukları için tırnak etlerine zarar verme riskiniz var. Ama tırnaklarıyla da yüzlerini çizme gibi riskleri olduğu için de 3-4 hafta gibi bir süre içerisinde tırnaklarının tırnak etlerinden ayrılmasını gözlemlemek ve ilk fırsatta da dikkatlice tırnaklarını kesmek gerekiyor. Yani en risksiz zamanlamayı yakalamak çok önemli. Bebeğiniz tırnakları ile yüzünü çiziyorsa da tırnaklarını kesinceye kadar ellerine eldiven takarak kendine zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.

Bebek ve çocuk yetiştirme konularında katkı sağlamak, soru sormak ya da düzeltme yapmak isteyen arkadaşlar olursa sorulara cevap yazmaları çok faydalı olur, herkese sevgiler.

superisielif

01.01.2021 07:59

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 26 Ekim 2021 09:43
    0

    bebeklerin kendi yüzlerini çizmeleri gibi bir risk olduğu için zaten sürekli olarak ellerinde eldiven oluyor bir döneme kadar. bir de kundaklama işleminin de amaçlarından birisi bildiğim kadarıyla elleri ile kendilerine zarar vermelerinin önüne geçmek.

  • 22 Şubat 2022 15:23
    0

    bebekler için özel tırnak makasları var bunlardan almak gerek sanırım. yetişkinler için olanlar zaten bkz: Kaliteli tırnak makası tavsiyesi

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilmelidir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.