5.00 / 1 oy

Youtube Kapanırsa Youtuber'lar Ne Yapacak?

Aslında youtube kapansa bile youtube elbette tamamen kapanmış olmuyor, sadece Türkiye'den erişilemez olmuş oluyor. Dolayısıyla youtuber olmak amacıyla önceden belki binlerce kişi tarafından yüklenmiş olan on binlerce video da youtube sunucularında tüm dünyaya açık olarak yayınlanmaya devam ediyor olacaklar. Youtube gelir ortaklığı programının bu anlamda bir sekteye uğrayacağını sanmıyorum ama Türkçe videoların Türkiye'den izlenemiyor olmasının elbette videoların izlenme sayıları üzerinde oldukça büyük bir etkisi olacaktır ve bu etkinin de %90'ın üzerinde olmasını bwkliyorum. Ancak Türkiye'den farklı dillerde hazırlanarak yüklenmiş olan videoların (global amaçlı videolar) youtube içerisinde izlenmeye devam edecekleri ve yurt dışından izlenme trafiği elde ettikleri ölçekte para kazandırmaya devam edecekleri de olası görünüyor.

Ajansların ve yüksek takipçili kişilerin de youtube için hazırlamakta oldukları içerikleri artık instagram üzerinden paylaşmalarını ve takipçi sayılarını instagram üzerinden aktif tutmalarını bekliyorum. Twitter da muhtemelen youtube gibi kapanması muhtemel siteler arasında yer alıyor ama facebook ve instagram için henüz konuşulan bir olası kısıtlama yok gibi.

Yine veri eksikliği nedeniyle net bir öngörü yapamıyor olsam da ilk izlenimlerimi buradan paylaşmak istedim, farklı görüşler için cevaplarınızı bekliyorum.

Advertiser Guy

02.07.2020 00:51

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Youtube Kapanırsa Youtuber'lar Ne Yapacak?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.