5.00 / 1 oy

Telefonu Yastığın Altına Koyup Uyumak Zararlı mı?

Akıllı telefonlar zaten yaydıkları radyasyondan dolayı mesafeli durmamız gereken ya da konuşurken kablolu ya da kablosuz kulaklıklar ile doğrudan kulağımıza götürüp bu şekilde konuşmamamız gereken elektronik cihazlar iken biz günden güne daha fazla zamanımızı telefonlarımız ile birlikte geçirir olduk ve telefonlarımızda kurulu uygulamaları kullanabilmek için de elimizden düşürmez olduk. Sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları, oyunlar ve internet siteleri derken sürekli olarak zaten elimizde olan akıllı telefonlarımızı bir de gece yatarken yastığımızın altına koymak bence büyük bir hata.

Ben telefonu yatmadan önce başucuma bile koymuyorum, çünkü uyku kalitemi bozduğunu ve yaydığı radyasyon ile göremediğim zararlar da verdiğini düşünüyorum. Farklı bir odada bırakabiliyor olmak da isterdim ama hem deprem gibi bir durumda telefonumun aynı odada olduğunu bilmek ve hemen erişebilmek gerekiği için, hem de alarm gibi uygulamalar ile sabahları uyanabilmek için çok yakınımda olmasa da aynı odada tutarak yatıyorum.

Telefonu yastığının altında tutarak uyuyan arkadaşların da bu alışkanlıklarından vazgeçmesini umuyorum. Aynı anda bu kadar çok kablosuz teknoloji ile bağlantı kurabilen ve sinyal arayan ve gönderen bir cihazın bütün gece kafanızın dibinde olmasının zararları bir tarafa, bilinen bir faydası da yok çünkü.

penata

01.11.2020 00:16

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Telefonu Yastığın Altına Koyup Uyumak Zararlı mı?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.