5.00 / 1 oy

Taşırmadan oje sürme yöntemleri nelerdir?

Salgın sebebiyle ne güzellik merkezine ne de kuaföre gidebiliyorum korkumdan. Her işimi kendim yapmaya çalışır çabalar oldum. Kaş almadan tutun da tırnak kesmeye hatta yemek yapmaya kadar.  Kahküllerimi bile kendim kestim o derece yeteneklerimi fark ettim fakat bir türlü tırnak kenarlarına taşırmadan oje süremiyorum. Hadi sağ elim ile sol tırnaklarıma yine bir nebze daha iyi sürebiliyorum lakin ne zaman sol elime ojeyi alayım ya tüm parmak çevrem oje oluyor ya da oje şişesini devirip etrafı oje yapıyorum. 

Bir çözüm yolu olarak tırnak çevreme bant yapıştırmakta buldum. İşe yaradı da aslında istediğim gibi ojeyi sürüyorum taşmış mı taşmamış mı umrumda olmuyor. Sonra bantları çıkardığımda süper bir görüntü karşımda. Gelin görün ki bazen bant yapıştırmak bir işkence oluyor. Tutmuyor mesela öncesinde kremliyse elim hafiften bile olsa. Sonra tabii bant yapıştırmak için harcadığınız emek de cabası. 

Bir diğer çözüm yolu ojeyi biraz gayret göstererek sürüyorsunuz taşan yerleri ince bir pamuk, peçete ya da kulak çöpüne döktüğünüz aseton ile siliyorsunuz. Bunu yaparken aseton sürmeyi fazla bekletmeyin yani tüm tırnaklarımdaki ojeler kurusun demeyin. Anında taşan yere müdahale edin. Özellikle koyu renkli ojelerde biraz beklediğinizde silmeniz daha zor oluyor.

Son çözüm yöntemim artık koyu renk oje kullanmıyorum. Nerede uçuk renkler var onları sürüyorum böylece taşan ojeyi hemen tırnağımla kazıyorum. Evet bazen dikkatli bakıldığında çirkin görünebiliyor fakat hem zamandan kazanıyorum hem de hep ojeli oluyor tırnaklarım. Fakat sizin önereceğiniz daha etkili yöntemler varsa neden olmasın tabii ki denerim

 

Yasemin.Karaca

09.12.2020 08:50

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 11 Aralık 2020 17:37
    0

    Tchibo'nun oje sürme çorapları var. Çok çok kullanışlı olduğunu söyleyemesem de ilk başlangıç için işe yarıyor bence. Ayrıca o kadar tatlı yapmışlar ki giyilenilir çorap olmasını istiyor insan. Tabii neden bu kadar uzun tutmuşlar o kısmını anlamak güç. 

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Taşırmadan oje sürme yöntemleri nelerdir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.