5.00 / 1 oy

Philips Hue elektrik geri gelince otomatik açılmasını engellemek

Philips Hue ampullerinden kullanıyorum ve çok memnun olmakla birlikte çok da para verdiğim için bozulacaklar ya da yanacaklar korkusu ile gereksiz bir tedirginlik duyuyorum. Evde gerekli gereksiz her şeyi akıllı yaptım desem yeridir, ama aydınlatmanın bu kadar keyifli bir teknoloji unsuru olabileceğini de hiç düşünemezdim.

Philips ampullerinde muhtemelen herkes gibi ben de elektriksel bir sorun yaşıyorum. Elektrik gidip geldiğinde evde ne kadar Philips hue akıllı ampul varsa hepsi açılıyor ve sarı renkte yanıyorlar. Sonra telefonla kapatabiliyorum ya da renklerini istediğim gibi tekrar değiştirebiliyorum ama elektrik gidip gelmelerinde bozulacaklar gibi de bir korku yaşadığım için bu modu kapatabilmenin bir yolunu arıyorum.

Philips'in akıllı ampullerinde elektrik gidip geri geldiğinde otomatik olarak açılmasını engellemenin bir yolu var mıdır?

sacit

08.03.2021 09:09

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 8 Mart 2021 10:31
    30

    Philips ampuller ve diğer akıllı ev üniteleri zaten sürekli çalışan cihazlardır. Eğer amacınız cihazların bozulmamasını sağlamak için otomatik olarak açılmalarını engellemek ise burada yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü ampuller yanmasa bile bu cihazlar sürekli olarak uzaktan komut alabilen cihazlar olabildikleri için zaten sürekli olarak çalışıyorlar ve internete router üzerinden bağlılar. Zaten ışıkları kapalıyken de ampulleri ellerseniz ılık olduklarını fark edebilirsiniz.

    Elektrik gidip gelmesi konusunda rahatsızlık duyabileceğiniz konu, elektrik harcaması olabilir. Örneğin siz tatildeyken elektrikler gidip geldi ve siz eve bir döndünüz bütün ışıklar günlerce yanmış. Bunu engellemek için de Hue uygulamasını telefondan açarak Power On Behaviour menüsünden elektrikler geldiğinde ampullerin ne yapmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

    Bir diğer alternatif de Philips hareket sensörlerinden almak ve x saniye hareket algılanmadığında tüm aydınlatmaları kapatmak olabilir.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Philips Hue elektrik geri gelince otomatik açılmasını engellemek

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.