5.00 / 1 oy

Başarılı bir Youtube kanalının yazılı olmayan kuralları

Para ve tanınırlık ne kadar kolay elde edilir şeyler olarak görülürlerse herkes tarafından da o kadar çok istenirler, 20 yaş altı gençleri geçtim 20 yaş üstü insanların da artık youtuber olmak istemelerini bu yüzden yadırgamamak gerekiyor. Okuldaki öğrenci dersi dinlemiyor çünkü nasıl olsa youtuber olmak istiyorum diyor. Mesaide çalışan kişi bile patronuna gidip uçan tekme atarak youtuber olmanın hayallerini kuruyor. İyi güzel de bu youtuber olma işi o kadar kolay olsaydı herkesin şimdiye kadar çoktan meşhur olması (nasıl olacaksa!!) gerekmiyor muydu? Demek ki her şey dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil, en azından artık değil çünkü 10 yıl önce youtube'a video ekleyen birisi olsaydınız zaten çoktan trendeki yerinizi almış olurdunuz.

Youtube'da anlaşılması gereken en önemli konu, en yüksek izlenme süresine sahip olabilmektir. Bu süre arttıkça youtube algoritması da ürettiğiniz içeriğin nitelikli olduğunu düşünerek arama sıralamalarında daha üst sıralarda göstermeye başlayacaktır. Ama nitelik sahibi içerik ürettiğinizde elde edeceğiniz sonuçlar çok daha az uğraş ile elde edilmiş tıklama tuzaklı (clickbait) içerikler kadar geri dönüş kazandırmazsa da moral bozmayın. Her ikisine de ihtiyacınız olackak çünkü. Youtube izleyici kitlesinin de bütün gün jazz müzik dinşeyip bir yandan satranç oynarken diğer yandan atom fiziğinin dinamiklerini tartışan entelektüel insanlar olmadıklarını da anlamalısınız. Ondan sonra slime yiyen adamın videosunun neden sizin 1 ayda hazırladığınız içerikten daha fazla izlendiğine üzülmeyin diye söylüyorum.

Youtube'un en önemli diğer kriteri ise düzenli olarak içerik yüklemek ve bu tempoyu asla düşürmemektir. Bir süre sonra içerik üretme konusu bulamama sıkıntıları başlasa da gündemi ve trendleri takip ederek bu pastadan pay almaya çalışmak çok önemli. Mizah kanalı da olsanız eğitim kanalı da olsanız trendleri takip etmek çok önemli.

Araçlar ve yöntemler sürekli olarak değişir ama içerik üretirken değişmeyecek olan tek şey mücadeledir. Eğer ödülün hayalini kurmaktan yola çıkmaya fırsat bulamıyorsanız, aslında bu ödülü istemediğinizi gösterir. Zorlanmadan gelen hiçbir başarı da kalıcı olmayacağı için disiplinli ve metanetli olmayı öğrenmeniz gerek. Metanet ne alaka derseniz süreç boyunca başınıza iki şey gelecek. Bunlardan birincisi hayal kırıklığı, ikincisi ise bol bol küfür yemek. Hayal kırıklıkları ile ilk 1-2 yıl daha fazla mücadele etmelisiniz ve yılmadan içerik üretmeye devam etmelisiniz. Ürettiğiniz içeriği ilk bir hafta 20 kişi izlese bile üretmeye devam etmelisiniz. Ama 1 yılın sonunda halen bu sayılar artmadan devam ediyorsa o zaman kendinizi güvendiğiniz birisine eleştiri almaya ikna etmelisiniz, belki de tahmin ettiğiniz kadar kaliteli içerik üretemiyor ya da kendinizi geliştiremiyor olabilirsiniz. Küfür konusunda ise hiç şüpheniz olmasın, gitar virtüözüne söven çocuk yorumları gördü bu gözler, dikkate almayın.

romik

07.10.2019 14:58

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 27 Mayıs 2022 06:14
    0

    dışarıdan bakıldığında çok kolaymış gibi görünse de çok ciddi bir mesai var aslında instagram ve youtube içerik üretim işlerinde. rekabet zaten artık hardcore seviyede ve o kadar yorum ile moral bozmadan sistemde kalmaya çalışmak bile başlı başına büyük başarı

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Başarılı bir Youtube kanalının yazılı olmayan kuralları

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.