5.00 / 1 oy

2020'nin En iyi 25 Mesleği

Kariyer planlamasında hem meslek seçimi yapma aşamasındaki gençlere yol göstermesi açısından, hem de bugünün değerli mesleklerini tarihe not düşmek amacıyla bu referans kaynağını düzenleyerek paylaşmaya karar verdim. Sıralamadaki meslekler A.B.D.’de geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmanın ve toplanan verilerin sonuçları ile oluşturulmuştur.

İyi İş Nedir?

Her mesleğin kendine has avantajları ve dezavantajları olduğu muhakkak. Yüklenilen mesuliyet, çalışma süreleri ve saatleri, mobil çalışma gereksinimi gibi bir çok alt başlık altında bir mesleği yapmanın zorluk düzeyleri de incelenebilir. Aşağıda sonuçları paylaşılan bu araştırmada dikkate alınan kriterler de şu şekilde listelenmiş:

- Maaş seviyeleri

- İş bulma oranı

- Stres düzeyleri

- Çalışma şartları

- Mesleki tatmin

 

2020’nin En İyi 25 Mesleği

 

25. Finans Yöneticisi

24. Muhasebeci

23. Konuşma Patoloğu

22. Podiatrist (Ayak Hastalıkları Uzmanı)

21. Klinik Laboratuar Teknisyeni

20. Fizyoterapist

19. Hemşirelik

18. Kartograf

17. Matematikçi

16. Doğum Hemşiresi

15. Cerrah

14. Anestezist

13. Mesleki terapist

12. Protez Uzmanı

11. Doktor

10. Ağız Diş Çene Cerrahı

 

9. Doğum Uzmanı

Obstetrik (doğum uzmanı) ve kadın hastalıkları uzmanı (jinekolog) olarak iki alt başlıkta ifade edilen alanda uzmanlaşmış hekimlerdir.Tüm düynada yüksek bir iş pazarı bulunmakla birlikte seçkin bir meslek dalı olarak maaş seviyeleri de tüm dünyada yine üst seviyededir.

 

8. Pediatrist (Çocuk Doktoru)

Çocukların bebeklikten itibaren fiziksel ve duygusal hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına pediatri, pediatri hekimlerine ise pediatrist adı verilmektedir. Yenidoğan hastalıkları, pediyatrik onkoloji, pediyatrik psikiyatri, cerrahi gibi alt dalları bulunan zorlu bir hekimlik branşıdır. Yüksek stres seviyesine sahip meslekler arasında sınıflandırılmaktadır ancak bir yandan çocuklar için sağlık çözümleri sunan bir hekim olma şansı, diğer yandan da yüksek bir istihdam talebi ile yüksek maaşlara çalışabilme potansiyeli sunmaktadır.

 

7. Pratisyen hemşire

6. Ortodontist

Diş ve çene estetiği konusunda yapılan bilimsel çalışma alanına ortodonti, ortodonti konusunda uzmanlaşmış hekimlere ise ortodontist adı verilmektedir. Gülüş tasarımı gibi alanlardaki gelişmeler ile birlikte sadece ağız yapısı bozuk insanlara değil, herkese hizmet verebilen ve yaygın talep görür bir meslek alanına dönüşmüştür. Hem yüksek getirili, hem yüksek talep gören, hem de az stresli bir iş alanı olarak dünyanın en iyi meslekleri arasında listelenmiştir.

 

5. Anestezi Uzmanı Hemşire

4. Diş Hekimi

Diş hrkimliği, tanım olarak insanların ağız, diş ve diş etlerine ilişkin rahatsızlıklarını tedavi eden meslek dalı olarak geçmektedir. Ancak sosyal medya platformlarının ve günümüzün görünüş çağı olmasının da etkisiyle insanlar ağız sağlıklarına hiç olmadıkları kadar çok dikkat eder oldular. Diş beyazlatma, plak temizliği gibi alt alanlarda dahi insanlarda büyük bir talep gözlenmekte.

 

3. Doktor Asistanlığı

2. İstatistikçi

İstatistikçiler, karar alabilmek için verileri değerlendirme bilimini, dağılımları, simülasyonları kullanan kişilerdir. Geçmiş deneyimleri ölçümleyen verileri hem talep eden hem de data mining ile tüm ölçekteki verilerden aranılan nitelikteki yanıtları çıkartabilen profesyonellerdir. Verinin her şey olduğu günümüzde reklamcılıktan sağlık sektörüne, finanstan spora kadar tüm iş alanlarında istatistikçilere ihtiyaç vardır. Biyoistatistik, sosyal bilimler, yazılım geliştiriciliği ve tıp alanlarında çalışan kişiler ile birlikte çalışarak veri yoğun problemlere çözüm üretebilirler. Hem iş bulma olasılığı, geniş sektör taleplerinden dolayı fazla, hem de konusunda uzamanlık düzeyine göre maaş seviyeleri yüksektir.

 

1. Yazılım Geliştiriciliği

Cep telefonu uygulamalarından internet sitelerine, mekatronik yazılımlarından oyunlara kadar her alanda yazılımcıların üretimlerinin talep gördüğü bir dönemdeyiz. İnovatif fikirleri olan gençlerin kurdukları start-up’ların birkaç yılda geldikleri nokta, bir çok sanayi devinden daha değerli olarak nitelendirilebilme potansiyeline sahip olabildiği için yazılımcı olmak bugünün en değerli mesleği olarak ifade ediliyor.

gencer

12.03.2020 17:16

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2020'nin En iyi 25 Mesleği

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.