5.00 / 1 oy

2019 ceviz üretimi hibe programları

Forumlarda ve sosyal medya gruplarında herkes kafasına göre bir şeyler yazmış ama tarım bakanlığı ceviz üreticilerini cesaretlendirmek ve desteklemek için ne kadarlık hibe ya da kredi programları uyguluyor hiçbir yerde resmi bir yazı bulamıyorum. Hibe olması da şart değil, mazot desteği ya da düşük faizli kredi desteği bile olsa yastık altında yatan paranın piyasaya sürülmesi ve üretime dönüşmesi anlamında ciddi bir motivasyon bu tarım ile ilgilenenler için. Hepsinden de önemlisi kendi toprağımızda yapacağımız ve dış pazarlardan ithal etmek yerine kendi iç pazarımıza daha satabileceğimiz tohumu belli kalitesi belli ürünler anlamına geliyor bu.

Arazi satın alınması, ceviz silkeleme makineleri ve ceviz ayıklama makineleri, toprak sürme ekipmanı, mazot, ilaç, gübre, personel, traktör benim şimdilik aklıma gelen kalemler. Bu kalemlerden hangilerine ne şartlarda ceviz üretimi amacıyla destek verildiğini kaynak vererek paylaşabilir misiniz?

funda35

19.10.2019 16:57

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2019 ceviz üretimi hibe programları

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.