5.00 / 1 oy

0850'li Telefon Numaralı Telefonları Komple Engellemek

ne güzel veri gizliliği ve reklam tacizi yapılamaması gibi konular taze taze gündemdeki yerlerini korumaya devam ederken nedense 0850'li telefon numaralarından gelen reklam aramaları bir türlü son bulmak bilmiyor. İnternet servis sağlayıcıları, forex firmaları, hastaneler, sigortalar derken telefon numaramızı bir kere kaptırmış olmamız sonucu maalesef firmaların bu tacizlerine maruz kalmaya devam ediyoruz. Önce acaba 0850'li telefon numaralarını tümden engellesem bir aksama yaşar mıyım (banka arar ulaşamaz b) diye düşündüm, sonra bu numaralardan bugüne kadar hiçbir gerekli arama almadığımı düşününce tümden engelleme kararı verdim. Samsung marka android telefon kullanıyorum ama android içinde tek tek telefon numaralarını engelleme özelliği var iken 0850 ile başlayan telefon numaralarını engelle gibi bir seçenek yokmuş. Google Play'den uygulamalara baktım ama hepsi çok karışık geldi ve altlarındaki yorumların da genellikle kötü olmasından dolayı bu işlemi nasıl yapabileceğimi buradan sormak istedim. 0850 ile başlayan numaraları Android telefonumda engelleyebilmek için bir ayar ya da uygulama arıyorum, bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim, teşekkür ediyorum.

gulnihale

09.07.2020 00:10

Bu soru 4 kez yanıtlandı.

  • 2 Şubat 2021 22:45
  • 15 Eylül 2021 10:09
    7

    0850'li numaraları zili çalma seçeneğini işaretlediğiniz sipariş uygulamaları (getir vb.) ve kargo firmaları da kullandıkları için tümden engellemeniz faydanıza olmaz. bunun yerine telefonunuza bir spam bildirim uygulaması kurarsanız (bazı telefonlarda gömüşü olarak zaten var) zaten sizi spam aramalara karşı uyarır.

    ayrıca 0850'li numaralardan pazarlama amacı güderek telefon açan firmalar yine insaflılar ki bu numarayı kullanıyorlar. bunun haricinde halen 0212 ya da cep telefonu hattından arayarak satış yapmaya çalışan spa ve otel pazarlamaları da var. şikayet ederek ya da engelleyerek bitebileceklerini maalesef düşünmüyorum, daha sert yaptırımlar uygulanmaya başladığında belki o zaman anlarlar yaptıkları şeyin artık yasak olduğunu.

  • 4 Mayıs 2022 03:22
    0

    arada getir falan arayınca ulaşabilmesi lazım, bunların haricinde tanıtım amaçlı olanlarda android telefonlar direkt olarak spam uyarısı gösteriyor zaten hiç açmadan engellemek mümkün olmuş oluyor

  • 20 Temmuz 2022 00:48
    0

    arada nadir de olsa gerekli aramalar olabiliyor bence engellemeyin

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
0850'li Telefon Numaralı Telefonları Komple Engellemek

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.