5.00 / 1 oy

Makyavelizm etik midir?

Önce makyavelizm nedir diyenler için hızlı bir özet geçelim. Makyavelizm önemli olan başarının kendisi olduğunu ve başarıya ulaşmak için her türlü yolun serbest olduğunu savunan bir felsefedir. Kornerde kafa ile gol atmayı bekleyen forvetin, kendini tutan rakip defans oyuncusunun yüzüne tükürmesi ve akabinde attığı gol sonucu sevinmesi makyavelist bir yaklaşım olarak örnek gösterilebilir. Amaca ulaşmak için bu kadar acımasız olmak etik midir ben de bunun cevabını arıyorum. Rakiplerinizin de pek etik davranmadığı şartlarda pasta payı küçüldükçe agresiflik de artış gösteriyor, gerilla pazarlaması artık sadece müşterilere yapılan agresif pazarlamalarla bitmiyor ve bu gibi örnekleri siyasetten bilime bir çok yerde de görmeye başlıyoruz. Teorik olarak tüm görüşlerinizi sunarsanız ilginç tartışmalar çıkabilir diye tahmin ediyorum.

okutay

10.09.2019 22:05

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 30 Kasım 2021 00:52
    1

    makyavelist olmak demek illa insanların böğrünü söke söke başarılı olmak demek değildir, başka insanların haklarını gasp etmeden de hedeflerinizi ve ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. sonuç olarak makyavelist olmak demek hakkın olmayan şeyleri de elde etmek suretiyle başarılı olmak demek değildir.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Makyavelizm etik midir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.