5.00 / 1 oy

Konuşmaları yazıya çeviren (speech to text) uygulama tavsiyesi

Speech to text (sesten yazıya) servisi olarak uzun zamandan beri online platformlar arasında dictation.io internet sitesini kullanıyorum ve Türkçe dilini anlama konusunda oldukça başarılı. Arayüzü oldukça pratik ve içindeki araçlar sayesinde yazıya dönüştürdüğüm sesli içerikleri text olara kaydedebiliyor olmak ya da mail ile kendime gönderebiliyor olmak çok keyifli. Bu siteyi muhtemelen kullanmaya devam ediyor olacağım ama telefon uygulamaları arasında belki google ya da apple servisleri gibi uygulamalar ile dictation.io'dan daha başarılı bir uygulama alternatifi olup olmadığını merak ettiğim için bu soruyu açıyorum.

Android ya da iphone telefonlarınızda uygulama olarak kullandığınız speech to text uygulamaları arasında Türkçe konuşmaları destekleyen ve noktalama işaretleri gibi zor ayrımları da yakalayabildmesi ile çok memnun olduğunuz bir uygulama var ise adını yazabilir misiniz? dictation.io ne kadar söylediğim Türkçe kelimeleri çok iyi anlıyor, hatta araya sıkıştırdığım İngilizce kelimeleri de başarıyla yakalayabiliyor olsa da özellikle virgül ve nokta işaretlerini koyma konusunda başarısız ve sonrasında ikinci bir düzenleme işlemi daha yapmayı gerektiriyor. Daha iyi bir seçenek buluncaya kadar diye tavsiye edebilirim ama daha iyi bir seçenek çıkınca da bilinçli teknoloji tüketicileri olarak tercih değiştirebiliyor olmak da bence oldukça önemli.

kaan onay

05.10.2020 18:41

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Konuşmaları yazıya çeviren (speech to text) uygulama tavsiyesi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.