5.00 / 1 oy

Günde En Fazla Kaç Espresso İçilebilir?

Soruyu yazdığım saatten de anlayabileceğiniz gibi espresso makinesi satın aldım ve makinenin hakkını veriyorum :) derin kahve kültürü olan ya da sabahlara kadar iş yetiştirmesi gereken birisi değilim ama kampanyalı espresso makinesi görünce indirime dayanamayarak satın aldım ve şimdi de verdiğim paranın karşılığını almak için bir günde 4-5 espresso içer oldum :) Espresso hangisi derseniz telvesiz ve bizim kahve fincanlarına benzer fincanlarda içeren bol kafeinli kahveler olarak özetleyebilirim. Hani şu kahvecilerde ufacık bir porsiyonu bile bir anda güne başlamanızı sağlayan ve pahalı olan kahvelerden. Biraz da genel kültür bilgisi vereyim, eğer iki porsiyonluk espresso hazırlarsanız bunun adına doppio, üç porsiyonluk espresso hazırlarsanız bunun adına da trippio diyorlar. Espresso konusu derya deniz ve henüz ben de çok acemisiyim, ama konumuz bu değil.

Espresso'daki kafeinin bünyeye verdiği enerji ve uykusuzluk etkisini büyük bir şaşkınlıkla gözlemliyorum, normalde de iyi kahve içerim ama kahve içtikten sonra kafayı yastığa koyduğum gibi uyuyabilen de birisiyim, yani bünyemi kafeinin uyanık tutma etkisine karşı oldukça hazırlamış birisi olmama rağmen fazla espresso içince içimde gereksiz bir koşma isteği oluşuyor. Bu da espressonun sağlık açısından bir günlük içme limiti olması gerektiği anlamına gelir. Önümüzdeki günlerde kendimi sabah ve öğlen olmak üzere iki espresso ile limitlemeyi planlıyorum ama espresso tüketimi konusunda daha önce araştırma yapmış olanlara sormak için bu konuyu açtım, bir günde sağlığı bozmadan içilebilecek maksimum espresso kaç bardaktır?

delicavit

12.01.2021 04:25

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Günde En Fazla Kaç Espresso İçilebilir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.