5.00 / 1 oy

Android Studio'da Editör Tasarımını Değiştirmek

Son dönemlerde özellikle akşam saatlerinde bilgisayarda ve telefonda karanlık tema (dark theme) kullanarak yapılan çalışmaların uyku kalitesi için de oldukça etkili olduğu vurgulanırken kod geliştiricileri olarak bizim saatlerce baktığımız ekranlar genellikle yazılım editörleri, yani IDE'ler oluyor. Artık tüm IDE'lerin renk ve tasarım değişikliği özellikleri olduğu için bu temalardan faydalanmak da oldukça keyifli oluyor.

Android Studio'da uygulama geliştirirken verimliliğinizi artırmak için editör içinde önceden tanımlanmız olan tema tasarımlarından birisini tercih edebilirsiniz ya da kendinize özel olarak editörün arka plan rengi ile yazı renklerini değiştirebilirsiniz.

Android Studio'nun arka plan ve yazı rengi için önceden tasarlanmış olan dört adet teması (color scheme) bulunuyor:

- Classic Light

- Dracula

- High Contrast

- IntelliJ Light 

bu renk şemalarından istediğinizi seçebilmek için Windows işletim sistemini kullanan cihazlarda Fİle > Settings, MacOS işletim sistemini kullanan cihazlarda Android Studio > Preferences menüsünden Editor > Color Scheme menüsüne gelerek scheme seçeneğini değiştirmeniz yeterli.

İsterseniz kendi renk paletleriniz ile kendi scheme'lerinizi oluşturabilir (sağdaki dişli ikonuna basarak) ve istediğiniz zaman istediğiniz renk düzeninde çalışabilirsiniz.

 

Editör editi: sitedeki bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: Android Studio'da Font Büyüklüğünü Değiştirmek

bkz: Android uygulamasında üstteki barı kaldırmak

bkz: Android Telefonu Arandığında Meşgul Gibi Göstermek

bkz: Android Studio'da uygulamanın ikonunu değiştirmek

bkz: Android Studio'da uygulama ismini değiştirmek

bkz: Android Studio'da styles.xml dosyası yoksa ne yapmalı?

oissende

02.09.2021 12:06

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Android Studio'da Editör Tasarımını Değiştirmek

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.