5.00 / 1 oy

Bilgisayarı prize takınca yüzeyinde titreme neden olur?

Notebook bilgisayarımı prize taktığımda alüminyum yüzeyine dokununca hafif bir titreme olduğunu hissederdim ama pek dikkate almazdım, geçenlerde evde elektrik tesisatının, kabloların ve prizlerin değişmesi ile bu probleme de tanı koymuş ve kurtulmuş oldum, benzer bir problem yaşayanlar için de laptop kasasında titreme kısaca neden olur anlatmak istedim.

Problem, prizlerde ya da daireye giren elektrik hatlarında topraklama olmamasından kaynaklanıyor, topraklama hattı olmayan prizlerde de laptop yüzeylerine hafifçe dokunulduğunda hafif bir titreşim hissediliyor. Benim evimdeki elektrik tesisatı değişimi sonucunda hem toprak hattı olmayan alanlara toprak hattı çekildiği; hem de duvarlardaki tüm prizler sıfırlanarak topraklı priz takıldığı için bu problemi artık yaşamıyorum. Bilgisayara bir zararı var mı derseniz açıkçası bilmiyorum ama yazı yazarken arada incecik çarpılmalar yaşadığım için ben bu sorunu yenmiş olmaktan çok mutluyum.

Eğer evinizde topraklı hat olduğunu biliyorsanız ve bilgisayarınızın yüzeyinde bir elektrik titreşimi hissediyorsanız, bu muhtemelen duvardaki sıvaaltı prizin topraklama özelliği olmamasından kaynaklanıyordır. Evinize bir elektrik ustası çağırarak 5-10 dakika içerisinde bu problemden kurtulabilirsiniz, ama eğer sigortaya gelen ya da sigorta kutusundan sonra dağılan toprak elektrik hattı yoksa benim gibi biraz daha fazla uğraşmanız ve masraf yapmanız gerekecek.

ilfidin

15.06.2020 10:30

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Bilgisayarı prize takınca yüzeyinde titreme neden olur?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.