5.00 / 1 oy

Arabalarda Lastik Basınç Uyarı Sistemi Nasıl Çalışır?

Otomobillerde lastiklerin inmesi ya da patlaması helinde basınç kayıplarını algılayabilen sistemlere lastik basınç uyarı sistemi adı verilmektedir. Lastik basıncı uyarı sistemleri, dört lastiğin basınçlarını sürüş esnasında bağımsız olarak ölçebilmek için aracın her bir lastiğinin dönme süresini ve dolayısıyla çapını hesaplar. Kaydedilen (lastik basınç sıfırlama işlemi) standart çap değerlerinden daha düşük değerlerin tespit edilmesi durumunda da sürücüye basınç kaybı uyarısı verir.

Farklı hava koşulları ya da araç üzerinde asimetrik yük (sadece sağ arka tekere fazla yük binmesine yol açan bir yük gibi) taşıma durumlarında zaman zaman hatalı basnıç ikazları durumları gözlenebilir.

Lastik değişimi ya da benzinlikte lastik hava basıncı düzenlemesi yaptıktan sonra aracın lastik hava basınçları sıfırlanmalıdır. Aksi taktirde araç, önceki sıfırlama basınçlarından farklı değerler algılayacağı için basınç kaybı uyarısı verecektir.

xenix

09.08.2020 16:25

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Arabalarda Lastik Basınç Uyarı Sistemi Nasıl Çalışır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.