5.00 / 1 oy

Lahmacun Fırında Fanlı mı Pişer Fansız mı Pişer?

Bugün ilk kez fırında lahmacun pişirmek istedim çünkü çok uzun zamandır canım lahmacun çekiyordu ama dışarıdan yemek söylememe konusunda inatçı olmamdan ötürü bir türlü yiyemiyordum. Sonra acaba evde denesem mi derken hayatımda yediğim belki de en lezzetli lahmacunu evimdeki fırında kendi imkanlarımla hazırlamış oldum :)

Evinizdeki fırında lahmacun yapmak için hamurunuzu ve içini hazırladıktan sonra iş fırına sürme aşamasına geldiğinde sakın lahmacunlarınızı soğuk fırına sürmeyin. Bunun yerine fırınınızı 220 derecede önden ısıtın ve fan açık olacak şekilde kullanın. Ben altına yağlı kağıt koyarak iki tepsi halinde iki parti olmak üzere toplam 4 lahmacun pişirdim ve evimdeki standart fırının bu kadar güzel lahmacun pişirebilmiş olmasına gerçekten çok şaşırdım.

Lahmacunun fırında pişme süresi de oldukça kısa, 15 dakika gibi bir sürede altı çıtır çıtır ve üzerindeki kıymalı harç da harika şekilde pişti. Sonuç olarak hem ileride yapacağım fırında lahmacunlarda açıp okuyabilmek için kendime not, hem de evindeki fırın ile lahmacun hazırlamak isteyenlere bilgi olması amacıyla bu bilgileri paylaşıyorum.

 

Editör editi: Sitede yer alan bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: Lahmacunda Hangi Et Kullanılmalıdır?

bkz: Fırında ekmek fanlı mı pişer fansız mı pişer?

bkz: Fırında baklava fanlı mı pişer fansız mı pişer?

bkz: Fırında poğaça fanlı mı pişer fansız mı?

bkz: Fırında kek fanlı mı fansız mı pişirilir?

bkz: Fırında börek fanlı mı pişer fansız mı?

aloavera

06.05.2021 14:11

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 20 Ocak 2022 23:48
    4

    lahmacunun algısı halen eve gelen ustaları doyurmak için ikişer üçer tane alınan hesaplı yemek olarak geçiyor ama lahmacun fiyatları artık 25-30 TL seviyelerinde olduğu için 3 işçiye üçer lahmacun alın bakın ne tutuyor.

  • 20 Ocak 2022 21:36
    1

    lahmacun bir kere fırında pişmez, pişer ama hamurunun öyle çıtır çıtır olabilmesi için taş fırın olması gerekir. evde bunca çabaya girmek yerine sipariş etmeniz daha makbul ve mantıklıdır

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Lahmacun Fırında Fanlı mı Pişer Fansız mı Pişer?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.