5.00 / 1 oy

Kıymık derinin içinde kalırsa ne olur?

İnsan vücudu, kendi kendine yaraları iyileştiren, zararlı inorganik maddeleri dışarı atmaya çalışan ve kendini sürekli olarak tedavi etmeye çalışan mükemmel bir makine. Ama bazı durumlarda kendi kendini tedavi etmesi mümkün olmadığı için hemen önlem almak gerekiyor ve Dışarıdan görünmeyen kıymık nasıl çıkartılır? yazısında bahsettiğim gibi deriye kıymık batması da yine müdahale gerektiren bir durum.

Filmlerde görmüşsünüzdür, birisi silahla vurulunca hemen kurşun içeride kaldı mı diye kontrol ederler ve içerideki kurşunları öncelikli olarak dışarı çıkartırlar. Bunun sebebi, inorganik maddelerin insan vücudu içerisinde iltihaplanmaya neden olmasıdır. Bu durum kıymık için de geçerlidir ve kıymığın içeride kaldığı noktada iltihap ya da enfeksiyon gözlemlenebilir.

Deri altında kalan kıymığı çıkartmak için steril bir ortamda ve sterilize edilmiş aletlerle ilk müdahaleyi kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz, ancak kıymığı çıkartırken kırılması ve içeride parça kalması gibi durumlar daha kötü sonuçlara yol açacağı için bu işlemi bir sağlık kuruluşuna giderek uzmanlar tarafından yapılmasını sağlamak çok daha doğru bir karar olacaktır.

 

Editör editi: sitede yer alan bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: Topuk çatlağı nasıl geçer?

bkz: Tırnak Mantarı Neden Olur ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

bkz: Metabolizma hızı nasıl ölçülür?

bkz: Mara Kolay Manikür&Pedikür Peeling Nasıl Kullanılır?

bkz: Roaccutane nasıl kullanılır? Yan etkileri nelerdir?

bkz: cilt tonikleri nasıl uygulanır?

yildirim.ergun

07.06.2021 13:12

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Kıymık derinin içinde kalırsa ne olur?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.