5.00 / 1 oy

Evde kaçak akım rölesi var mı nasıl anlaşılır?

Olası bir elektrik çarpılması durumunda atarak elektriklerin hemen kesilmesini sağlayan bir sigorta elemanı varmış, bunun da adı kaçak akım rölesi olarak geçiyormuş. Şehir merkezinde oturmanın bedeli de eski evlerde oturmak oluyor, eski evlerde oturmak da çok ilginç bilgiler edindiriyor insana. Kapıcıya sordum bilgisi yok, sigorta kutusuna baktım ama neye benzer nereye takılır görsem de tanımam. Peki eve elektrikçi çağırmadan nereye bakmalıyım ve nasıl bir şey aramalıyım ben? Özetle evin elektrik sisteminde kaçak akım rölesi var mı yok mu nasıl anlayabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Eğer her bir evin kendi elektrik kutusunda değil de toptan apartmanın elektrik kutusunda olması gereken bir parça ise direk oraya bakayım?

uzaklar

27.10.2019 18:09

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 3 Temmuz 2022 19:07
    0

    şalterlerinize bir göz atın, o da olmadı fotoğrafını çekip bir elektrikçiye gösteriverin o size söyler

  • 3 Temmuz 2022 17:34
    0

    topraksız hat varsa kaçak akım rölesi de olmak zorunda, yoksa yoktur. bir elektrikçi çağırarak topraksız hattınız var mı baktırabilirsiniz

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Evde kaçak akım rölesi var mı nasıl anlaşılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.