5.00 / 1 oy

Kovadan bölme balık yemlerine güvenilir mi?

İnternette kendi satış sitesi olan pet-shop'larda ve n11, gittigidiyor, hepsiburada gibi e-ticaret mağazası açılabilen platformlarda kovadan bölme olduğu söyllenilerek daha ucuza satılan yemler var. Ama aynı tipte olup da içeriği ve markası çok başka olan yüzlerce balık yemi varken satın aldığımız yemin hangisi olduğuna nasıl emin olabiliriz? Kovadan bölme yem satın alırken aklıma takılan bir diğer problem de satın aldığımız yemlerin son kullanma tarihleri. Sonuçta akvaryumcular maliyetlerini düşürmek için en büyük kovalardaki yemlerden satın alıyorlardır ama bu yemlerin ne kadar sürede tüketildikleri, son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği ya da granül yemlerin nem alıp almadıklarını anlamak da mümkün değil. Hepsini geçiyorum, bir kova yemin ilk açıldığında en üstündeki tabakasındaki yemler ile en altında kalan yemlerin kondisyonları bile birbirinden farklı olacaktır. Sonuç olarak daha hesaplıya mı satılıyorlar? Evet, en az %20-30 oranında daha hesaplı satılıyorlar bu yemler ama ne kadar güvenilir oldukları konusunda kararsızım. Ancak esnaflığına güvenilebilecek akvaryumcular hangileridir bilinirse bunlardan yine alınabilir ama herkes artık her işi yapmaya çalışıyor ve kimse de kalıcı olarak bir iş kurma sevdasında değil, herkes vurgun arıyor. Bir işten para kazanan bir esnaf birkaç yıl sonra yeterince kazanamadığını düşünmeye başlarsa bambaşka bir alana kayabiliyor ve eski müşterileri de satın aldıkları ürünlerde bir problem yaşadıklarında kapı duvar oluyor ve muhatap bulamamış oluyorlar.

Olaya biraz olumsuz yaklaşmış olabilirim ama kovadan bölme akvaryum yemleri konusunda görüşlerim bu şekilde. Eğer tavsiye edeceğiniz bir satıcı var ise en azından denemek için alışveriş yapabilirim.

oissende

27.10.2019 19:22

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Kovadan bölme balık yemlerine güvenilir mi?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.